Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Тодоров: Историята, която разказва един филм, трябва да грабва зрителя

Станислав Тодоров - Роги
Снимка: Георги Петровски
В седмицата, посветена на „София Филм Фест“, в „Радиоприемница“ ни гостува Станислав Тодоров, който е режисьор на „Дъвка за балончета“ – един от най-дискутираните филми от края на миналата година.

"Филмът имаше над 75 хиляди зрители, което е доста добре като резултат. Все пак това беше нискобюджетен, скромен, градски филм, но стигна до широк кръг от зрители, което ме радва", каза режисьорът.

"Филмите трябва да стигат до зрители, не могат да бъдат само фестивални, тогава те се превръщат само в експерименти – когато само фестивалите ги виждат, а зрителите са 3000.

Нещата трябва да бъдат съчетани. Добрият филм е добър филм, независимо дали стига до фестивал и дали стига до много зрители.

Важното е историята, която разказва филмът, да бъде разказана много добре, да бъде хубава и да грабва."

За „Дъвка за балончета“ Станислав Тодоров каза, че това е една любовна история между мъж и жена, които се срещат, след като не са се виждали 25 години и постепенно започват да си спомнят какво са били като деца. Има едно обещание, което са си дали като деца, като в рамките на филма се вижда дали то е изпълнено или не.

Филмът ще бъде показан в рамките на „София Филм Фест“, а прожекцията ще бъде на 14 март, от 16:00 часа, в кино „Люмиер“.

Целия разговор на Лъчезар Христов със Станислав Тодоров - чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени