Хотелиери и собственици на заведения по Северното Черноморие недоволстват от високата цена на торбите, в които разделно трябва да събират кухненските отпадъци, за да бъдат транспортирани до завода за рециклиране в село Езерово. По този повод директорът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова коментира:
"Скъпи са. Към 2 лева и нещо е голямата торба. Тези торби се предоставят от операторите, които транспортират кухненския отпадък. Ние там не можем да повлияем. Това, което може да направи завода, е как по най-бързия и правилния начин да стигнат отпадъците до тях."
Още в края на март инспекторите на Агенцията по граните ще започнат масирани проверки в хотелите и заведенията по Черноморието.
Последвайте ни и в
Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!