Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметта на жертвите на атентата в Южна Франция беше почетена на възпоменателна церемония в Треб

| обновено на 25.03.18 в 15:04
Входът на църквата Свети Етиен във френския град Треб, където беше отслужена литургия в памет на четирите жертви на терористичния акт от петък
Снимка: БТА

Камбанен звън събра стотици в южния френски град Треб  на възпоменателна церемония в памет на 4-те жертви, убити от въоръжен ислямист в петък. Литургията в църквата Свети Етиен отслужи епископът на Каркасон и Нарбон  Ален Плане.

"Нека вярваме, че животът е по-силен от смъртта, а надеждата в братството да бъде знак", обърна се към събралото се множество епископът преди литургията. 

В следващите дни на церемония в Париж ще бъде почетен и жандармеристът Арно Белтрам, който загина, спасявайки заложници в супермаркет в Треб. Той беше обявен за национален герой, след като се размени с един от заложниците и така спаси живота му. 

Днес входа на магазина, станал арена на терористичния акт, беше отрупан с цветя от жителите на френското градче в памет на загиналите. Междувременно в търговския обект следователи са открили три самоделни взривни устройства, пистолет и ловджийски нож, съобщи френският телевизионен канал БФМ-ТВ.

При атаката, за която пое отговорност "Ислямска държава", бяха убити 4-ма души, а нападателят беше застрелян при полицейски щурм.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна