Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Британските служби смятат, че знаят местоположението на секретна руска лаборатория, където е произведено отровното вещество, използвано срещу бившия шпионин Сергей Скрипал. Това пише лондонският "Таймс", като се позовава на анонимен източник в разследването. Според изданието ключовата информация, доказваща вината на Русия, е била установена още в първите дни на разследването. 

Кремълският официоз "Росийская газета" изтъква, че още на 3 март от британска лаборатория са заявили, че потвърждаването на източника на веществото не влиза в нейната отговорност. 

"Западните ни партньори се унижиха до клеветнически нападки срещу Русия", цитира "Новие известия" руският представител в Организацията за химически оръжия Александър Шулгин, след като вчера организацията отказа искането на Москва за ново общо разследване на случая.

Отново във Великобритания почти 10 месеца след пожара в жилищната сграда "Гренфел Тауър", много от оцелелите са бездомни, пише "Ню Йорк Таймс". Изданието изтъква, че при похарчени 280 милиона долара за нови жилища, около 100 семейства остават в хотели и други временни квартири. Забавянето повишава публичното недоволство относно реакцията на институциите на трагичния инцидент, при който загинаха 71 души. 

Безработицата в еврозоната е на най-ниските си нива от декември 2008 година насам, пише "Дъ Бръселс Таймс". В страните от валутния съюз нивото на безработица е паднало до 8,5%, като общият им брой е 13,9 милиона души. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени