Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпети петък в Гърция - пълни църкви и затворени магазини

Засилен трафик по цялата пътна мрежа на южната ни съседка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Разпети петък в Гърция с пълни църкви и затворени магазини. Хилядите български туристи също са на богослужение в църквите. Засилен е трафикът по цялата пътна мрежа на страната. На много места, предимно в северната част, вали слаб дъжд и настилките са мокри.

Забранено е движението на товарни автомобили, за да се облекчи трафикът на леки коли. Екипи на пътна полиция с радари следят за спазване на Закона за движението. Спират често шофьорите за проверка. При нарушения се налагат много високи глоби, а също се свалят и номерата на колите.

След границата проверяват масово за нелегален внос на акцизни стоки. Също така проверяват личните документи на пътуващите в колите, за да не превозват нелегални мигранти. Пътна полиция предупреждава да не се допускат случайни лица в автомобилите.

Повишена е охраната на всички обществени места и църквите. Днес са затворени всички заведения и магазини до края на богослужението в храмовете. Почти всички гърци са на пости, като днес пият само вода. Силна благотворителна акция провежда гръцката църква. Раздават на бедни и социалнослаби семейства месо и козунаци. Големите гръцки компании също участват в благотворителната акция за деца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна