Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Театър пред театъра" - едно по-усмихнато довиждане до следващия сезон

Снимка: БГНЕС

След успешния старт миналата година, Народният театър "Иван Вазов", по идея на директора Мариус Донкин, отново организира инициативата "Театър пред театъра". Началото е на 30 юни, а финалът - на 8 юли. Включени са спектакли, както от афиша на театъра, така и от трупите на театър "Българска армия" и театър "София".

С концерт, който ще бъде своебразно въведение към "Театър пред театъра", ще започне тазгодишното издание на инициативата на 30 юни. Входът ще бъде безплатен, с покани от касата, за да се осигурят местата на зрителите. Участници са актьори от трупата и ансамбъл "Българе". По думите на директора Мариус Донкин същинската театрална програма ще започне на 1 юли с два последователни спектакъла на "Калигула" с режисьор Диана Добрева, като за първи път ще има и субтитри на английски език.  

Мариус ДонкинВторото издание на "Театър пред театъра" ще осигури по-добри условия за публиката, коментира инж. Емил Марков, технически директор на Народния театър.

За директора Мариус Донкин инициативата е възможност да се каже "не сбогом, а довиждане" на публиката до новия сезон. Чуйте от него повече подробности от за програмата на "Театър пред театъра" в репортажа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна