Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляване на френската безработица през първото тримесечие на годината

Броят на безработните французи се понижи през първото тримесечие на 2018-а година, което е пореден сигнал за устойчивото възстановяване на пазара на труда във втората по сила икономика на еврозоната.

Средният брой на французите, регистрирани като напълно безработни, се понижи през първите три месеца с 1% спрямо предходното тримесечие до 3,4359 милиона, съобщи в сряда Министерството на труда. Спрямо година по-рано техният брой се понижи с 1,4 на сто.

Спадът на хората, които търсят работа, подсказва, че френската икономика остава на стабилна основа в началото на настоящата година. Някои икономисти обаче отбелязват, че има риск от по-рязко от очакваното забавяне на икономическия растеж с оглед на спада в промишленото производство през първите месеци на 2018-а година.

Броят на търсещите работа французи се понижава през първото тримесечие във всички възрастови категории, като най-рязък е спада в сегмента между 25 и 49 години, посочва Министерството на труда.

Трябва да се има предвид, че днешните данни са първите, които се публикуват от Министерството на труда, като правителството повече няма да публикува месечни данни, тъй като смята, че този тип данни са доста волатилни и не представляват точна индикация за общата тенденция на пазара на труда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна