Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Визита на главния преговарящ на ЕС за Брекзит в София

| обновено на 26.04.18 в 13:32
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние и кметът на София Йорданка Фандъкова в метростанция "Европейски съюз"
Снимка: БГНЕС

Главният преговарящ на Европейския съюз за оттеглянето на Обединеното кралство от Съюза Мишел Барние разговаря днес в София с премиера Бойко Борисов. Барние е запознал българския министър-председател с хода на преговорите между Брюксел и Лондон. На срещата е изразено общото мнение, че процесът на Брекзит трябва да гарантира правата на гражданите и на бизнеса.

Освен разговорите с премиера Борисов, в дневния ред на визитата на Мишел Барние в София е предвидена и среща с министъра на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, както и с депутати - представители на две парламентарни комисии. 

Извън официалните срещи Барние участва и в конференция, посветена на подготовката и последствията за европейския бизнес от Брекзит и във форум на високо равнище на лидерите в областта на финансовия сектор от еврообщността. В програмата му е включено и посещение на софийското метро заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Дигитализацията на икономиката, предизвикателствата пред киберсигурността и световната готовност за следващия световен икономически спад са темите, по които ще дискутират в София министрите на финансите от Азиатско-европейския форум.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна