Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джонсън: Твърденията на Нетаняху подчертават значението на ядреното споразумение с Техеран

Снимка: БГНЕС

Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че твърденията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, че Иран има тайна програма за производство на ядрено оръжие, подчертават значението на ядреното споразумение с Техеран, предаде Ройтерс.

Думите на израелския премиер за предишните изследвания на Иран подчертават колко важно е да бъдат запазени ограниченията, предвидени от сделката, върху ядрените амбиции на Техеран, заяви Джонсън.

Джонсън подчерта, че иранската ядрена сделка не е базирана на доверие в намеренията на Техеран, а на строг контрол и проверка, включително мерки, които позволяват на инспекторите от Агенцията безпрецедентен достъп до ядрената програма на Иран.

Обвиненията на Нетаняху бяха посрещнати топло във Вашингтон, но срещнаха много по-хладен прием в Европа, отбелязва Асошиейтед прес. Агенцията коментира, че думите на израелския премиер изглежда са задълбочили разединението сред западните съюзници преди решението на президента Доналд Тръмп дали да се оттегли от сделката.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени