Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 30 май е българската премиера на "Магическите гласове на България"

След като спечели публиката в Страсбург и Берлин, мултимедийният музикален спектакъл „Магическите гласове на България“ ще има своята българска премиера на 30 май от 20:00 часа в Театър Азарян, НДК.

Спектакълът е своеобразен разказ за случващото се през годините с българската музика и женските гласове на България - от автентичните народни песни през фолклорните обработки и белкантото до съвременната филмова музика и смесването на елементи на български фолклор със съвременни електронни жанрове.

Акцент в програмата са българските оперни гласове. Популярни арии от обичани опери ще представи младата оперна звезда Виолета Радомирска, на пианото ще бъде Йоланта Смолянова.

Музикален продуцент и едновременно с това и участник в спектакъла е Нина Николина:

В случая, когато става въпрос за камерен състав като "Магическите гласове", които сме шест, всяка една трябва да бъде и солисти страхотен професионалист. Като екип работим заедно и страхотно се забавляваме. Хората, които ще дойдат на концерта, ще чуят едни класически обработки за народен хор на едни от най-големите ни композитори, правени през годините.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна