Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият ден от лидерската среща на Г-7 не донесе сближаване на позициите по търговските въпроси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първият ден от лидерската среща на Г-7 в Канада не донесе сближаване на позициите по търговските въпроси. Все още не е ясно и дали ще бъде приета обща декларация от срещата. 
Лидерите от Г-7 ще споделят информация помежду си и ще работят с интернет доставчици и социални медии за осуетяване на външна намеса в избори в страните им. Това се казва в проектодокумент от срещата на върха на групата в Канада, предаде Ройтерс. 
Освен това САЩ, Канада, Япония, Франция, Германия, Великобритания и Италия ще осигурят прозрачност на финансирането на политическите си партии и на политическите реклами, особено в предизборни кампании.
След края на първата работна сесия на Г-7 френски официален представител заяви, че ЕС и Вашингтон ще започнат експертни разговори по търговията до две седмици, отбелязва Ройтерс.
Президентите на Франция и Съединените щати Еманюел Макрон и Доналд Тръмп обявиха напредък в преговорите си и по други теми на втората си двустранна среща. Засега не се споменава сближаване на позициите по митата върху стоманата и алуминия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна