Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа затвори Ришкия проход

Снимка: БГНЕС

Ришкият проход е затворен заради тежък пътен инцидент. Въведена е временна организация на движението на територията на Областната дирекция на МВР- Бургас, съобщават от пресцентъра на полицията в Шумен. Алтернативният маршрут от Шумен в посока Бургас е  през селата Ивански, Янково и Жълъд. От полицията призовават водачите да запазят спокойствие при образуване на колони. Да не предприемат рискови маневри.

При жестока катастрофа след 14 ч. днес ТИР е затиснал микробус "Мерцедес Вито". Необходимо е с тежка техника да бъде повдигнат камиона, а това допълнително ще затрудни движението. Спасителните екипи са успели да изтеглят от микробуса, който е с турска регистрация, седем души.

Шестима са откарани към шуменската болница, седмият  е без наранявания. В купето на пострадалия микробус е останал само водачът, който е възможно да е загинал, съобщиха от бургаската полиция.

Алкохолът в кръвта на водача на ТИР - а, който е украински гражданин, е 2.81 промила е показала полицейската проверка за установяване на причините за инцидента. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна