Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блиц интервю с Ивелина Димова и Николай Урумов

Народната певица Ивелина Димова е родена в Пловдив, но расте в Силистра – град на брега на Дунав, откъдето са родителите й. Нейният род и по майчина, и по бащина линия е музикален. Майка й има хубав глас и пее много добре, а леля й Снежана Иванова е професионална изпълнителка от ансамбъл „Добруджа”. В рода на баща й пък има професионален хореограф. Детските спомени на Ивелина са запечатали редовните посещения на концерти за народна музика, където тя се прехласва по гласовете на певиците и жадно попива звуците и ритмите на добруджанската музика.
Тя е солистка на хора на НФА „Филип Кутев“, част е от квартет „Юдит“ и ПФФ  „Глагорци“.
Младата певица вече може да се похвали със самостоятелен албум,  който е направен с любов и с помощта на много добри приятели и колеги.

Един такъв близък съмишленик във фолклорните работи на Ивелина се оказва и певецът Николай Урумов. Роден е в гр. Сливен и още в детските години отпива от вековните недра на Подбалкана, прокарали здрави корени в традиционната музикална култура на Сливенския край. Николай Урумов е сред млади наследници на тракийската песенна школа, който стремително разкрива нови пространства към интерпретациите на народните песни и доказва уменията си пред съвременната публика и радиоаудитория.
Двамата събират безспорен талант и дух в новите си дуетни песни.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна