Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със срещата Франция-Хърватия на стадион „Лужники“ в Москва приключва 21-то световно първенство по футбол

| обновено на 15.07.18 в 10:46
Джани Инфантино и Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На церемонията ще присъстват руският президент Владимир Путин и колегите му от Хърватия и Франция Колинда Грабар-Китарович и Еманюел Макрон. Преди това Путин ще разговаря с Макрон и Китарович, с унгарския премиер Виктор Орбан и с емира на Катар Тамим бен Хамад ал Тани, чиято страна е домакин на Мондиала през 2022г. 

Руският президент беше снощи в Болшой театър на гала концерта по случай края на световното. Той каза, че оцени събитието като успешно и подчерта, че един от резултатите е разрушаването на митовете за Русия.


"С нетърпение чакаме мача, който ще определи лидера на световния футбол. Но същевременно сме и тъжни, че грандиозният спортен празник, който ни подари толкова много позитивни емоции, ярки впечатления и нови приятели, е към своя край. Русия отговорно се подготвяше за шампионата и ние искрено се радваме, че той беше успешен и обедини милиони хора около футбола".

Путин каза още, че всички любители на футбола, които биха искали да останат в Русия по-дълго време, за да опознаят страната по-добре, ще получат на място удължаване на визите.

А президентът на ФИФА Джани Инфантино благодари на футболистите, треньорите, съдиите, феновете и на руския народ, като нарече световното в Русия най-доброто в историята. Освен това обеща да научи руски език и да се върне в Русия.

"Това е лицето на Русия и това е лицето на Русия, което обичаме. На първо място - благодаря, на президента Путин, благодаря ви за вашата отдаденост, за вашата страст. Без вас всичко това нямаше да бъде възможно, сигурен съм. Ето защо - благодаря - поздравления, свършихме страхотна работа заедно" - посочи президентът на световната футболна централа.

Финалният мач от Световното по футбол в Москва между Франция и Хърватия започва в 18 ч. Програма "Хоризонт" ще излъчва пряко двубоя от руската столица. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна