Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жандармерия ограничи достъпа до село Шарково, където трябва да продължи умъртвяването на животни

| обновено на 22.07.18 в 15:00
Снимка: БТА

Жандармерия ограничи днес достъпа до ямболското село Шарково, където трябва да продължи умъртвяването на животни заради заразата от чума. Протестиращи срещу умъртвяването се изтеглиха в съседното село.

Десетината младежи тази сутрин бяха помолени да освободят терена пред стопанството на баба Дора, до напрежение не се стигна и час по-късно младежите се преместиха в съседното село. В момента в Шарково не се допускат външни хора, жандармерия е препречила пътя към селото.

От Асоциацията на животновъдите и козевъдите в региона Странджа-Сакар призоваха властите да си свършат работата. Христо Николов от асоциацията заяви:.

"Час по скоро трябва да приключи. Трябваше да бъде ликвидирано преди една седмица. Ей го сега, в Болярово, и сто проби да взимат, пак ще е положителна. Няма как?"

Протестиращи имаше още пред фермата на Ана Петрова в Болярово. Там също се очакват ветенинари, но за повторна проба на животните,  която стопанката засега отказва. Вчера тя отказа да допусне екипа, тъй като се съмнява в обективността на изследванията.

До инцидент се стигна и беше задържана природозащитничката Меглена Дерменджиева.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна