Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на Fiat с над 10% в деня, в който почина емблематичният бивш шеф на компанията Маркионе

Бившият шеф на Fiat Сержо Маркионе почина на 66-годишна възраст
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на Fiat Chrysler Automobiles се намират под силен натиск от продажби, след като автомобилният гигант представи слаби данни за печалбите през второто тримесечие и понижи финансовите си очаквания си за цялата финансова година.

Нетната печалба на Fiat се понижи до 754, млн. евро от 1,16 млрд. евро точно преди година. Осреднената оперативна печалба пък се сви с 11% до 1,66 млрд. евро - под прогноза за печалба в размер на 2,1 млрд. евро.

Автомобилната компания потвърди своите цели за нетната печалба за цялата финансова година, но понижи очакванията си за приходите до диапазона между 115 и 118 млрд. евро спрямо предишна оценка за продажби в размер на около 125 млрд. евро. Fiat вече залага и на по-слаба осреднена оперативна печалба в рамките на 2108-а година в диапазона между 7,5 и 8,0 млрд. евро спрямо предходна прогноза за печалба от поне 8,7 млрд. евро.

Слабите финансови резултати на Fiat Chrysler Automobiles са факт точно в деня, когато почина 66-годишният бивши емблематичен шеф на компанията Серджо Маркионе. В началото на седмицата, в резултат на влошеното му здравословно състояние, той беше заменен на ръководния пост от британеца Майк Манли.

Акциите на Fiat Chrysler Automobiles се понижават с над 10% на борсата в Милано, а тези, листвани на щатската борса, се понижават с около 11% при старта на търговията на Уолстрийт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна