Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден спад на акциите на Facebook повлия негативно на Nasdaq и на целия технологичен сектор

Слабият финансов отчет на компанията Facebook за второто тримесечие доведе до истински срив на акциите на водещата социална интернет медия с близо 20% при старта на търговията на Уолстрийт в четвъртък. Това представлява най-драматичната обезценка на акциите на социалната мрежа откакто тя стана публично дружество на 18-и май 2012-а година.

Това се отразява негативно на търговията в целия сектор на социалните интернет медии, като акциите на Twitter Inc. се понижават с 3,2%, на Snap Inc. - с 2,7% и на Global X Social Media ETF - с 3,5%.

Най-драматичният в историята на Facebook спад на акциите води до понижение и на целия технологичен индекс Nasdaq Composite с 0,9% и на широкия индекс S&P500 - с 0,3%. Единствено индексът на сините чипове DJIA нараства с 0,55%, тъй като Facebook не е част от представените в него 30 водещи американски компании.

Извън драмата с водещата социална медия, инвеститорите и на Уолстрийт приветстват вчерашната среща на Доналд Тръмп с Жан-Клод Юнкер, на която лидерите на САЩ и ЕС се договориха да започнат преговори за изглаждане на търговските различия, като в същото време водещите икономики от двете страни на Атлантическия океана се ангажираха да се въздържат от налагането на нови наказателни митнически тарифи.

Вниманието на инвеститорите на Уолстрийт продължава да бъде насочено и към финансовите отчети на американските компании за последното тримесечие. По-добри от очакваното резултати допринасят за ръст на акциите на Advanced Micro Devices Inc. - с над 10% и на Comcast Corp. - с 3,9%.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна