Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Бюджетният излишък е добър

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е доволен от финансовите параметри в държавата за полугодието. В коментар за данните на Министерството на финансите за бюджетния излишък над 2 милиарда лева, обявени вчера, Борисов припомни:

"Знаете, преди година и нещо като поехме управлението - 3,7 дефицит, маса плащания без обезпечения и рекорден нисък външен дълг от 24%. Това е за тези, които кажат, че сме задължили държавата и следващите поколения, а то е точно обратното. Добър е бюджетният излишък! Службите работят добре по битката с корупцията и контрабандата и най-материалният израз е парите в бюджета".

Има възможност финансовата година да завърши добре, обяви в началото на правителственото заседание министър- председателят.
По време на правителственото заседание Борисов разпореди да бъде направена инспекция на дневните центрове за хора с увреждания. Според премиера, това е необходимо, след като на вчерашната му среща в Министерския съвет представителите на хората с увреждания са поставили въпроса за качеството на тази услуга.
Вицепремирът Томислав Дончев, социалният и здравният министър трябва да направят бърз план за проверка на дневните центрове, качеството на работата и услугите в тях.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна