Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никол Кидман и Чарлийз Терон заедно във филм за сексскандалите във "Фокс нюз"

Никол Кидман и Чарлийз Терон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителките на „Оскар“ – актрисите Никол Кидман и Чарлийз Терон, ще си партнират във филм, който ще проследи какво се случва зад кулисите в новинарската телевизия „Фокс нюз“, свързана през последните няколко години със скандали за сексуален тормоз, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Австралийката Марго Роби, която е сънародничка на Кидман, също е част от актьорския състав на филма. Той ще бъде продуциран от „Анапурна пикчърс“, пише „Холивуд рипортър“, и работното му заглавие е „Fair and Balanced".

Никол Кидман ще се превъплъти в образа на журналистката Гречън Карлсън, която бе в основата на първите публични обвинения в сексуален тормоз срещу основателя и изпълнителен директор на „Фокс нюз“ Роджър Ейлс през юли 2016 г. Няколко седмици по-късно водещата на „Фокс нюз“ Мегин Кели заяви, че преди 10 години получила сексуални аванси от Ейлс. Оставката на Ейлс бе последвана няколко месеца по-късно от тази на водещия на „Фокс нюз“ Бил О'Райли, който също бе обвинен в сексуален тормоз от редица жени. През октомври 2017 г. Мегин Кели обвини „Фокс нюз“, че дълго защитавала О'Райли въпреки обвиненията срещу него. „Фокс нюз“ платила милиони долари на неговите предполагаеми жертви на сексуален тормоз, за да си осигури мълчанието им, според анкета на „Ню Йорк таймс“.

Филмът ще бъде заснет от Джей Роуч, режисьора на „Запознай се с нашите“ (2000), „Запознай ме с вашите“ (2004), „Тръмбо“ (2015), по сценарий на Чарлз Рандолф, съсценариста на „Големият залог“, който бе отличен с „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий през 2016 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна