Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен пред чудотворната икона "Златната ябълка" в Смолянско

Снимка: БГНЕС

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица в три църкви в Смолянска духовна околия пред чудотворната икона "Златна ябълка".

През Благодатните дни на Богородичния пост НВП Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Молебният канон на Пресвета Богородица в 14 храма на епархията, три от които са в Смолянската духовна околия - в Момчиловци, Девин и Смолян.

Богородичният пост от 1-15 август, когато е Голяма Богородица, е един от четирите благодатни духовни периоди в годината, затова митрополит Николай пожелал да зарадва вярващите родопчани с донасянето чудотворната икона на Света Богородица "Златна ябълка", която се съхранява като ценност в един от храмовете на пловдивска епархия църквата "Успение Богородично" в асеновградския квартал "Горни Воден" - съобщиха от архиерейското наместничество в Смолян. В с. Момчиловци празничната вечерня ще бъде тази вечер от 18.00 часа в храм "Св. Св. Константин и Елена".

Утре иконата ще бъде в храма "Св. Йоан Рилски" в Девин и в една от църквите в епархийския манастир "Св. Панталеймон" над Смолян.

Молебният канон на Пресвета Богородица е изключително затрогващо поетично творение, което възхвалява Божията майка и умолява за нейната закрила. Вдъхновява човек да се размисли за начина си на живот и добродетелите, които е нужно да усвоява. Носи радост и мир в душата ни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна