Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Говорителят на турския президент: САЩ водят икономическа война с Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на турския президент Ибрахим Калън заяви, че американската администрация води икономическа война с Турция. В специално интервю за Ройтерс Калън каза, че това се доказва от забележки на съветника по националната сигурност на американския президент Джон Болтън относно икономическата ситуация в Турция.

Според съветника на президента на САЩ финансовата инжекция, която Катар даде на Анкара, няма да помогне на икономиката на Турция. Джон Болтън заяви още, че турската криза може да се реши незабавно, ако американският евангелистки пастор Андрю Брънсън бъде освободен незабавно. 

Според говорителя на турския президент обаче последните политики на американската администрация противоречат на фундаменталните принципи и ценности на НАТО. Ибрахим Калън призова също така Вашингтон да уважава турската съдебна независимост. И добави, че страната не желае да води икономическа война с никого, но няма да посрещне атаките с мълчание и ще работи с останалите държави в света срещу наказателните мерки. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна