Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пирдоп стартира програма за обновяване на спирките

Варна
Снимка: Ваня Славова

Община Пирдоп започна програма за обновяване и освежаване на спирките на градския транспорт и детските площадки в града с прякото участие на гражданите. В инициативата, която ще продължи до края на годината, могат да се включат всички желаещи.

"Общината и жителите на Пирдоп работят в партньорство, а крайната цел е подобряване на външния вид на най-посещаваните публични места в града. Общината осигурява материалите, а гражданите участват с безвъзмезден труд - обясни зам.- кметът Вера Бойчева:

 "Обновяване на дървените части, които са вече компрометирани. Това не струва много пари. Струва свободното време на хората и малко боя".

В резултат детска площадка и една от градските автобусни спирки вече греят в свежи цветове, изрисувани с любими детски анимационни герои, които радват очите на минувачите:

"Мисля, че е далеч по-добре от това, което беше. Като обстановка беше трагично, плакати, некролози . Гледката не беше много приятна, така че сега и за нас и за децата е по-добре."

В инициативата може да се включи всеки желаещ да помогне. Тя ще продължи докато бъдат обновени всички спирки и детски площадки в града. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени