Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският президент предупреди "Гугъл", "Фейсбук" и "Туитър" да внимават

| обновено на 29.08.18 в 02:25
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп предупреди "Гугъл", "Фейсбук" и "Туитър" да внимават, предаде Ройтерс. По-рано той обвини трите водещите американски интернет компании, че проявяват политическа пристрастност, както и че налагат цензура.

"Мисля, че "Гугъл" се опитват да се възползват от хората, а това е доста сериозно. И мисля, че това, което те правят, а и другите - погледнете само какво става и с "Туитър", и със "Фейсбук" - всички те по-добре да внимават. Защото не може да причиняваш подобно нещо на хората. А и получаваме стотици оплаквания. Затова мисля, че  "Гугъл", "Туитър", и "Фейсбук" нагазват в много, много опасна територия и трябва да внимават. Не е честно спрямо големи части от населението", заяви Тръмп пред журналисти в Белия дом.

По-рано американският президент обвини "Гугъл" в пристрастия срещу неговите привърженици, както и че фалшифицира резултатите от интернет търсенията в полза на "леви медии", а социалните мрежи - че дискриминират консервативно настроените потребители.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна