Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалният министър и шефът на АПИ на разпит заради катастрофата край Своге

| обновено на 30.08.18 в 13:18

Регионалният министър Николай Нанков и над 20 служители от държавната администрация влязоха за разпит в Националната следствена служба във връзка с тежката катастрофа край Своге в събота.

Информацията, която събират разследващите, е свързана с втората линия на разследването, а именно състоянието на пътя и връзката му с трагедията от събота вечерта.

Разпитите продължават.

Очаква се по-късно изявлението и на регионалния министър и на шефа на АПИ.

Според един от първите разпитани – пожарникарят от Своге Георги Колев, стана ясно, че въпросите са свързани с предаването на пътя през 2014-а година и с последващия контрол върху качеството му. От гледна точка на пожарната работата е свършена перфектно, каза той. Мъжът е участвал в спасителните действия в събота вечерта и коментира лаконично, че е било много страшно. Същото е и мнението на лекарите, които са пристигнали на мястото тогава.

Две са линиите, по които се работи във връзка с трагедията от събота вечерта. Едната е свързана с отговорността на шофьора. Вчера Софийският окръжен съд постанови "домашен арест" за Григор Григоров, а по време на заседанието стана ясно, че по делото има материали, свързани със състоянието на пътя и сигнали са подавани от различни институции, които са останали без отговор. Това е и втората линия - свързана с пътя, контрола и отговорността на различни държавни структури.

Повече информация се очаква след края на разпитите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна