Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Известни личности, музиканти и членове на семейството отдадоха почит на Арета Франклин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Известни личности, музиканти и членове на семейството се събраха в Детройт, за да кажат последно сбогом на певицата Арета Франклин. Сред гостите беше и бившият американски президент  Бил Клинтън, който произнесе реч:
"Тази жена ни събра всички днес тук не заради спиращия дъха талант, който имаше, а защото тя живеше с кураж. Не че нямаше страхове, но ги преодоляваше. Тя живееше с вяра. Животът й не беше без провали, но се справяше с тях. Тя живееше със сила. Не че нямаше слабости, но преодоляваше и тях. Просто я обичах." 
Фенка, която е прекарала цяла нощ на улицата пред църквата, тъй като организаторите обявиха, че първите хиляда фенове ще могат да присъстват вътре, заяви, че е дошла да покаже обичта и уважението си към Кралицата на соула. Тя каза какво е провокирало тази обич:  
"Нейното послание, текстовете на песните й, начинът, по който тя доковаше толкова хора на всякакви възрасти по целия свят."
Други фенове се събраха пред големите екрани наоколо, на които можеха да гледат на живо церемонията. 
60 хиляди пък отидоха на концерт в памет на Арета Франклин в амфитеатър на открито, за който властите в Детройт обявиха, че ще бъде прекръстен на нейно име. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна