Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж с 30 см нож рани 7 души в Париж

| обновено на 10.09.18 в 10:44
Полицаи изолират мястото на атаката в Париж, където нападател с нож рани 7 души.
Снимка: БТА

Седем души, включително двама британски туристи, бяха ранени в Париж снощи от мъж, въоръжен с нож и метален прът, когото минувачите се опитали да спрат, като хвърляли по него предмети, предаде БГНЕС, цитирайки агенция Франс прес.

Четири от жертвите са в критично състояние, съобщи полицията, вследствие на нападението в североизточната част на столицата.

Смята се, че заподозреният е афганистански гражданин и след нападението той е бил арестуван, каза източник, близък до разследването, добавяйки, че нападението е било насочено срещу случайни минувачи и „нищо на този етап не показва признаци от терористичен характер“.

Хаосът е настъпил малко след 23:00 часа (21:00 ч. централно гринуичко време) по брега на изкуственото езеро „Басан дьо ла Вилет” – област, популярна сред местните жители и посетители с много кафенета, кина и други културни забележителности.

28-годишният очевидец Юсеф Надах разказа, че се е разхождал по канала, когато видял мъж, който тичал, държейки нож с дължина около 25-30 см.

„Около 20 души го нападнаха, хвърляйки по него топки за петанк“, каза Надах пред АФП. „Четири-пет топки го удариха по главата, но не го спряха“, добави той.

Според същия свидетел нападателят се шмугнал в уличка, където се натъкнал на двама британски туристи и ги нападнал.

От Обединеното кралство заявиха, че са уведомени за инцидента и „спешно са започнали разследване“ в сътрудничество с френските власти.

Франция е в състояние на високо бдителност след поредицата от джихадистки нападения през последните години, често извършени от хора, които са се радикализирали или твърдящи, че действат от името на групата „Ислямска държава“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна