Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат движението в най-натоварените часове по пътя Смолян - Мадан при село Тикале

Снимка: БГНЕС

В 16.00 часа днес се очаква да бъде пуснато движението по пътя Смолян - Мадан при село Тикале. Така трафикът в участъка, който беше блокиран пет месеца заради свлачище, ще се осъществява в една лента.

Движението в участъка ще се регулира със светофарна уредба, а скоростта ще е ограничена до 20 км/ч. Трафикът ще се пропуска в най-натоварените часове от 6:30 до 9.00 часа, както и от 12.00 до 13.00 часа, а също и 16.30 до 18.30 часа.

В останалото време от денонощието превозните средства ще продължат да преминават по обходните маршрути, тъй като в района на срутището продължават укрепителните дейности на откоса със стоманени профили и изграждането на анкерната система. При пропускането на превозните средства в определените часове строителни дейности няма да се извършват.

Обходният маршрут за превозни средства до 12 тона е по Републикански път II-86 Смолян - Средногорци, а в района на свлачището при 109-и км се осъществява при изградения обходен общински път между селата Влахово, отклонението за село Тикале и път II-86. За превозните средства над 12 тона маршрутите Смолян - Чокманово - Смилян - Рудозем - Средногорци и обратно.

От агенция "Пътна инфраструктура" препоръчват шофьорите да бъдат внимателни и стриктно да спазват пътната сигнализация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна