Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шапката на Индиана Джоунс продадена за над 500 хил. долара

Шапката на Индиана Джоунс от „Похитителите на изчезналия кивот“ при представянето ѝ в аукционната къща „Проп стоър“ в Лондон преди търга.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Емблематичната шапка на Индиана Джоунс беше продадена на аукцион в Лондон за над 500 хил. долара, съобщи АФП.

Търг в британската столица предложи на най-запалените киномани възможността да се сдобият с част от реквизита на най-популярните холивудски продукции от последните 40 години. За продажба бяха предложени повече от 600 костюма и други вещи.

Пилотското яке на Хан Соло, също изигран от Харисън Форд, от "Междузвездни войни" обаче остана непродадено. Никой от участниците в наддаването не пожела да предложи 500 хил. английски лири, колкото беше първоначалната цена. Организаторите на събитието се надяват да продадат якето през следващите няколко дни, тъй като вече са получили "многобройни запитвания".

Освен от "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс" аукционът предложи на заможните киномани възможност да се сдобият с реквизит от филмите "Джеймс Бонд", "Кръстникът", "Хари Потър", "Батман", "Пришълецът", "Стар Трек", "Блейд", "Томб Райдър", "Мъже в Черно", "Боен клуб".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна