Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: Инициираният вот на недоверие е заради вътрешни проблеми в БСП

Дариткова: Вотът на недоверие на тема "Здравеопазване" ще е добър дебат за системата на здравеопазването у нас

Снимка: БГНЕС

Предложенията на здравния министър Кирил Ананиев са добри, а инициираният вот на недоверие е заради вътрешни проблеми в БСП - това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

„Тя е приела това като един жест към своите вътрешни опоненти, т.е. този вот аз го разглеждам като оправяне на вътрешнопартийни отношения в БСП. Всички сме загрижени за здравата конструкция на опозицията - здрава опозиция - здраво управление, но не знам дали само с един вот ще си оправят вътрешнопартийните отношения. Може би ще им трябват два, три вота. Иначе по същество -  по темата "Здравеопазване" - в момента министър Ананиев предлага съществени промени и те са към добро, защото се отива към освобождаване на българина от излишни плащания, към повече регулация и контрол на системата, т.е. в момента, в който се предлага нещо добро, се атакува точно тази сфера, което говори за неадекватност“.

Вотът на недоверие, който БСП се очаква да инициира в парламента на тема "Здравеопазване" ще е добър дебат за системата на здравеопазването у нас. Това заяви в кулоарите председателят на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова. Тя добави, че в настоящия момент, няма драматични проблеми, които да налагат вот на недоверие.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна