Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на IMB и силен ръст на тези на Netflix след разнопосочни финансови отчети

Акциите на IMB се понижават с 5% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, след като голямата технологична компания отчете по-добри от прогнозите печалби за третото тримесечие, но по същото време и по-слаби от очакваното приходи.

Негативното представяне на акциите на IBM преди началото на реалната американска търговия доведе до понижение на фючърсите на фондовия индекс DJIA с около 130 пункта (понижение с 0,51%), след като във вторник индексът на сините чипове нарасна с цели 547 пункта (скок от 2,17%), отбелязвайки по този начин най-солидно повишение от март насам.

На другия полюс са акциите на Netflix, като те поскъпват на извънборсовата търговия с близо 10% в резултат на доста добри финансови резултати за последното тримесечие. Базираният в Лос Гатос, Калифорния, водещ доставчик на медийни услуги отчете ръст на абонатите на нейните услуги с 6,96 милиона за последните три месеца, от които 1,09 милиона в рамките на САЩ и 5,87 милиона зад граница, надвишавайки значително прогнозите на самата компания за 5 милиона нови абоната. Нетните печалби и приходи на компанията също изненадаха приятно инвеститорите, надвишавайки средните прогнози.

Трябва да се има предвид, че акциите на Netflix бяха подложени на агресивни продажби към средата на месец юли, след като тогава компанията отчете доста по-слабо от прогнозите увеличение на своите абонати за второто тримесечие. Тогава това се отрази негативно на акциите на водещите технологични компании, известни като групата FAANG, включваща Facebook, Amazon.com, Apple, Netflix и компанията-майка на Google – Alphabet Inc.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна