Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гийермо дел Торо ще заснеме римейк на "Пинокио"

Гийермо дел Торо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сценария, ще продуцира и режисира римейк на анимацията "Пинокио" под формата на анимационен мюзикъл, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.
Кинотворбата е поръчана от интернет платформата "Нетфликс". Това ще бъде първият анимационен филм на Дел Торо. Неговата игрална кинотворба "Формата на водата" получи четири "Оскар"-а тази година.
В помощ на мексиканския режисьор ще бъде привлечена компанията "Джим Хенсън къмпани", основана от създателя на кукления сериал "Мъпет шоу " Джим Хенсън.
"Никоя форма на изкуството не е повлиявала толкова силно моето творчество като анимацията, довери Дел Торо. А Пинокио е персонажът, към който се чувствам най-тясно привързан". Кинотворецът ще ситуира своя герой в 30-те години в Италия по време на фашизма и диктатурата на Мусолини.
Книгата за Пинокио нееднократно е била екранизирана. Най-известната киноверсия е на "Дисни" и е от 1940 г. През 2002 г. излиза и екранизация на приказката в Италия. Лентата е заснета от известния италиански актьор и режисьор Роберто Бенини, който изпълнява и главната роля във филма.
Книгата на Карло Колоди "Приключенията на Пинокио" е издадена през 1883 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна