Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското неделно училище в Истанбул отбеляза Деня на народните будители

Тържеството за Деня на народните будители на българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул се състоя в Екзархийския дом в квартал „Шишли“.
Снимка: Мариян Карагьозов

Тържество по случай 1 ноември - Денят на народните будители, се проведе в българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий в Истанбул.“ Отбелязването на празника се състоя в Екзархийския дом в квартал „Шишли“.

Учениците участваха в програма, която включваше музикално-поетичен рецитал. Възпитаниците на училището запознаха родителите и гостите с кратки информации за живота и делото на изтъкнати народни будители.

В словото си директорът на училището г-жа Невин Даудова посочи, че то подготвя „достойни личности на нова България, опознали миналото и уверени в просперитета на родината си“.

Генералният консул в Истанбул Ангел Ангелов изтъкна, че будителите показват същностното в живота и към какво трябва да се стремим.

В програмата взеха участие и представители на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково и поетесата Ели Видева.

Преди тържеството режисьорът Стилиян Иванов изнесе урок по творчество, а негов колега турски оператор и фотограф направи демонстрация с желаещите по основи на фотографията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени