Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със стикери БНР Бургас напомня на шофьорите да пазят пешеходците

Днес отбелязваме ден без  жертви пешеходци на пътя. Това е повод да погледнем към една от  успешните инициативи свързани с пътна безопаност, която се провежда във Варна. Над 40 000 автомобила там носят гордо стикер с посланието „Спри! Давам път на пешеходец“. Юлиан Арнаудов е повел битката за по-малко пострадали пешеходци:

"Преди 8 години при мен дойде майка на загинало дете на пешеходна пътека, да поръча  транспарант, който да сложи на мястото, където се е случил инцидентът.  Аз имам две деца и се чувставм отоговорен, че трябва да се направи нещо. Дори един човек да обърне внимание, ще бъдем доволни."

Благодарение на БНР Бургас, посланието ще достигне и до градовете на юг, като част от нашата кампания за пътна безопасност. 

"На срещите, които имахме в Бургас видях едни хора, които мислят в една посока, имат амбицията инициативата да бъде успешна. Твърдо съм убеден, че нещата ще се случат."

Заедно с представители на КАТ Бургас, общинския отдел "Безопасност и организация на движението", Български младежки червен кръст,  ;общински младежки клуб "J.J.Cool A", ще раздадем стикери и на бургаските шофьори. Така се надяваме нашето послание „Спри! Дай път на пешеходец“ да достигне до тях и инцидентите на пешеходни пътеки да намалеят.  Кампанията се посвещава на децата загинали при Пътнотранспортни произшествия.


Снимка

Снимка



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени