Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без нови такси за мостове и тунели след въвеждане на електронната винетка и тол системата

Снимка: БГНЕС

Няма да се събират нови такси за сега съществуващите мостове, тунели и планински проходи, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Уточнението се прави заради постъпили множество запитвания във връзка с публикувания за обществено обсъждане проект на Наредба за ползването на пътищата и съоръженията.

С обнародвания за обществено обсъждане проект на Наредба за условията и реда за събиране на таксите за специално ползване на републиканските пътища или на части от тях, не се въвеждат нови такси, уточняват от ведомството. Чрез промените се превежда подзаконовата нормативна уредба в съответствие с последните промени в Закона за пътищата, за въвеждането на електронната винетка и тол системата.

За ползване на отделни съоръжения по пътищата, посочени в списък, приет с решение на МС в бъдеще могат да се въвеждат такси за ползване. Такава възможност има и в момента.

Плащат се такси за моста над река Дунав в посока Русе-Гюргево. Допълнителни такси няма да се начисляват за пътищата, за които ще се плащат тол такса, уточняват от МРРБ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна