Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният протест в столицата прерастна в шествие по централните софийски булеварди

Протестът в София се превърна в протест срещу всички
Снимка: БГНЕС

С викове "оставка" и настояване за съд и затвор за всички виновници за проваления преход протича протестът на столичния площад "Княз Александър Първи". Към столичани и към дошлите по-рано от Пловдив, Пазарджик и Враца се присъединиха и хора от Перник. Протестиращите твърдят, че има още пътуващи към София, които умишлено са били блокирани по пътищата.  Няколко десетки души недоволстват срещу всички политици. Освен призивите за оставка на политиците се чува и такъв за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров. Протестът, обявен като протест срещу цените на горивата, се превърна в протест срещу всички и прерастна в шествие по централните софийски булеварди.
Отвреме навреме се чуват и викове, които подозрително много приличат на добре организираните възгласи на футболните агитки по стадионите. Има засилено полицейско присъствие. Движението по бул."Цар Освободител" обаче все още е нормално.
Полицията арестува шофьор, извършил рискови маневри близо до протестиращите. Мъжът е задържан в района на Централния военен клуб, след като не спазил първоначалните разпореждания да спре. Отведен е в 5-то РПУ и предстои да му бъде направена проба за алкохол и наркотици. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна