Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима задържани за разпространение на порно с деца

Снимка: БГНЕС

Петима мъже са задържани за разпространяване на сцени със сексуална експлоатация на деца. Единият е от Димитровград, където в дома му са намерени порно видеофайлове с бебета до 3 месечна възраст.

Операцията е проведена от служители от отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП в Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград под наблюдението на Софийската районна прокуратура (СРП).

Извършени са претърсвания и изземвания в  жилища, обитавани от задържаните, където е открито огромно количество - над 2 терабайта, видеофайлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5-9 години.

Мъжете са развивали дейността си в период от около и над 3 години.

На адрес в ж.к. “Люлин“ в София, под наблюдението на СРП разследващите задържали 43-годишен, на когото по-късно е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Изяснено е, че той целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца.

Дни след създаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици. 43-годишния стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - неотдавна създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна