Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Бензинът най-евтин от година - 2,06 лв.", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа".

Проверка на всекидневника е показала, че "горивата през тази седмица са отбелязали ново поевтиняване, като в петък в големите вериги дизелът е бил под 2,30 лв. за литър, а масовият бензин - 2,06 лв. При по-малките обекти цената му дори падна и под 2 лева, отбелязва "24 часа".

Вестникът изчислява, че само през този месец горивата са поевтинели с 20-30 ст. след поскъпването през октомври. Тогава дизелът е стигнал почти до 2,50 лв., а бензинът - над 2,30 лв.

"Черният петък взриви интернет", пише вестник "Труд". Изданието обяснява, че в деня на голямото пазаруване моловете са били полупразни, а ловците на промоции са останали пред дисплеите на телефоните и компютрите. Интернет магазини са отбелязали рекорди, като най-голям ръст е имало пазаруването през мобилни приложения за смартфони, отбелязва "Труд".

"Тръгва акция срещу джигити в бус лентите", информира вестник "Монитор". Центърът за градска мобилност в София заедно с Пътната полиция ще започнат съвместната акция в началото на декември като нарушителите ще бъдат глобявани с 50 лева. Целта е да се облекчи придвижването на градския транспорт. Според директора на Центъра за градска мобилност Христиан Петров закъсненията на автобусите били именно заради колите, които минават през лентат на автобусите и задръстват движението.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна