Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двудневна среща на върха в Буенос Айрес

| обновено на 30.11.18 в 21:16
Лидерите на 20-те най-развити икономики в света се събраха в Буенос Айрес за двудневна среща на върха
Снимка: БГНЕС

Лидерите на 20-те най-развити икономики в света се събраха в Буенос Айрес за двудневна среща на върха, която ще се проведе на фона на засилено напрежение между Запада и Русия, както и войнствената позиция на президента Тръмп по въпросите на търговията и климата, предаде БТА. 

Доналд Тръмп и Владимир Путин вече пристигнаха в аржентинската столица, но както стана ясно няма да имат разговор на четири очи, а само кратка имповизирана среща.

Тръмп отмени уговорената среща с Путин заради задържаните от Русия украински кораби. От Кремъл отговориха, че така руският президент ще има повече време за други цитирам "полезни срещи". От своя страна американският президент поясни, че негови сътрудници подготвят предвидената за утре негова среща с китайския президент Си Цзинпин. 

А руският президент Владимир Путин остро осъди западните санкции срещу Русия,  като ги нарече "незаконна и зловредна практика", предаде ДПА, цитирайки руски агенции. Не може да не се види, че нечестната конкуренция все повече измества честния и равноправен междуправителствен диалог", каза Путин в изказването си на форума.


Руският президент е разговарял с френския си колега Еманюел Макрон.  Двамата са обсъдили ситуацията в Керченския пролив и в Сирия, предаде РИА Новости.

По-рано германският канцлер Ангела Меркел обяви, че възнамерява да се срещне с Путин въпреки късното си пристигане.

Медиите следят и изявите на саудитския престолонаследник принц Мохамед Бин Салман, след скандала около убийството на журналиста Джамал Хашоги.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени