Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Евгени Крусев е разследван за длъжностно престъпление

Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че разследването, по което е призован бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев, е за длъжностно престъпление:

"При ремонта на трамвайния релсов път. Конкретно е свързан с обществената поръчка, която е свързана с шумо- и виброизолиращи подложки. В конкретния случай става дума за нарушение на разпоредба на Закона за обществените поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно престъпление".

Утре ще бъде обявено кой поема функциите на заместник-кмет по транспорта. Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че при повдигнато обвинение, възложителят носи своята отговорност:

"Проверката, която аз възложих на вътрешния одит, изпратих преди почти месец в Прокуратурата, така че да може да се изяснят всички факти и обстоятелства, които са били причина за смяната на материалите, които са вложени в ремонта на "Граф Игнатиев". Мисля, че това е и нормалното поведение".

Във вторник заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подаде оставка. Като повод за оставката си той посочи, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна