Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм победи Арсенал за Купата на Лигата и ще срещне Челси

Южнокореецът Сон бележи първия гол за Тотнъм.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Тотнъм се класира за полуфиналите на турнира Карабао Къп, след като постигна успех с 2:0 при гостуването си на Арсенал в дербито на Северен Лондон. По този начин ,,шпорите“ се реваншираха за загубата си от ,,артилеристите“ в мач от Висшата лига с 4:2 отново на ,,Емирейтс“.

Двубоят започна по равностоен начин, а възпитаниците на Маурисио Почетино нанесоха първия удар в срещата в 20-та минута. Деле Али асистира на Хьон Мин-Сон, който откри резултата в полза на Тотнъм.

Така завърши и първото полувреме на мача. След близо час игра гостите довършиха съперника си с второ попадение, дело на Али. Английският национал реализира след подаване на влезлия като резерва през втората част нападател Хари Кейн, който бе оставен на пейката поради заболяване. След това той беше ударен с бутилка, хвърлена от трибуните.

В последния четвъртфинален двубой от надпреварата Челси надви трудно с минималното 1:0 Борнемут на ,,Стамфорд Бридж“. Гостите, които са една от приятните изненади през сезона в Премиър лийг до момента, удържаха своя съперник до последните минути на срещата, когато резервата Еден Азар отбеляза победното попадение.

Челси и Тотнъм си осигуриха лондонски сблъсък в спор за място на финала. В другата среща от полуфиналната фаза един срещу друг ще се изправят отборите на Манчестър Сити и Бъртън Албиън.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна