Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив приема тенис турнир от Европейската зимна купа

Зала "Атаро Клима"
Снимка: Архив БНР

Пловдив ще бъде домакин на срещите от група "А" от Европейската зимна купа по тенис за момичета до 14 години. Надпреварата ще се състои от 1 до 3 февруари в зала "Атаро Клима".

Капитанът на България Александър Пенев определи състав Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", Пловдив), Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", Варна) и Мария Рогачева (ТК "Пловдив 1981"). 

Общо осем отбора ще участват на състезанието в Пловдив, като останалите седем са Холандия, Норвегия, Румъния, Сърбия, Испания, Швеция и Турция. Първите два отбора ще се класират за финалите в Чехия.

Вече е известен и съставът на България за Европейската зимна купа по тенис за юноши до 14-годишна възраст в Белгия. Възпитаниците на капитана Крум Крумов попаднаха в група "А" заедно с домакина Белгия, Кипър, Чехия, Финландия, Великобритания, Литва и Швеция. Първите два отбора ще се класират за финалите в Чехия. България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково") и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", Пловдив) и Виктор Марков (ТК "Диана", София).   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени