Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пета поредна победа на Манчестър Юнайтед

Дебютиралият за Манчестър Юнайтед Чонг (вляво) се бори за топката с Моор.
Снимка: Ройтерс

Манчестър Юнайтед постигна пета поредна победа под ръководството на временния мениджър Оле Гунар Солскяр.

"Червените дяволи" победиха Рединг с 2:0 на "Олд Трафорд" в мач от третия кръг за Купата на Англия и са безпогрешни след уволнението на Жозе Моуриньо и назначаването на норвежеца на треньорския пост. Солскяр подобри рекорда на сър Мат Бъзби от 1946 година, който започна с четири поредни успехи начело на Юнайтед.

Хуан Мата откри резултата от дузпа в 22-а минута след намесата на видеоповторение, при което бе преценено, че Омар Ричардс е повалил Мата в наказателното поле. 

В добавеното време на първата част Ромелу Лукаку покачи на 2:0 с 13-ия си гол в 14 мача в турнира. Дебют за Манчестър Юнайтед направи 19-годишният холандец от академията на клуба Тахит Чонг.

Елитният Бърнли се класира за четвъртия кръг след драматична победа с 1:0 над Барнзли. Новозеландецът Крис Ууд донесе победата за Бърнли с гол от дузпа в добавеното време на мача.

Победа постигна и друг тим от Висшата лига - Уест Хем, който с лекота се справи с Бирмингам Сити с 2:0. Марко Арнаутович и Андрю Керъл бяха точни за успеха на "чуковете".

Брайтън също продължава напред след успех с 3:1 като гост на Борнемут. Кнокарт и Бисума се разписаха за Брайтън до почивката, а през второто полувреме Марк Пю намали, а Флорин Андоне оформи крайното 3:1. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна