Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписал с Кардиф е бил в изчезналия самолет във Великобритания

Сала подписва контракта с Кардиф.
Снимка: Cardiff City FC

Аржентинският нападател на Кардиф Емилиано Сала, който се превърна в рекордната покупка на уелсците, е бил сред пасажерите на изчезналия самолет във Великобритания в понеделник вечер, съобщиха източници на полицията за AFP.

Сала, който бе закупен официално в събота от френския Нант за 17 млн. евро, е пътувал за Кардиф на малък самолет, който изчезнал от радарите на около 20 км северно от остров Гърнзи.

В изявление на полицията в Гърнзи, британски остров близо до крайбрежието на Франция, се казва, че спасителни лодки и хеликоптери са издирвали безуспешно няколко часа самолета, който е бил с двама пасажери на борда. 

,,Издирването бе спряно около 02:00 след полунощ поради силните ветрове, влошаването на морските условия и намаляващата видимост“, се казва в изявлението. Хеликоптери от британските и френските брегови охрани се присъединиха към търсенето на самолета във вторник сутрин, като се предполага, че той се е разбил.

28-годишният Сала, който бе играч на Нант от 2016 насам и отбеляза 12 гола през настоящия сезон, подписа договор за три години и половина със закъсалия тим на Кардиф. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна