Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов: Когато играя за България, чувството е много специално

Димитър Кузманов за четвърти път ще играе на София Оупън.
Снимка: БГНЕС

Втората ракета на България Димитър Кузманов чака с нетърпение участието си в четвъртото издание на турнира по тенис от категория АТР 250 Sofia Open през следващата седмица.

Кузманов ще се включи в основната схема надпреварата с "уайлд кард" от организаторите. 

"Когато играеш директно от основна схема, шансът да преминеш в следващия кръг е много по-голям. А евентуално, ако продължиш, си много по-запазен физически и психически. Винаги, когато играя в България, чувството е много по-специално. Особено на Sofia Open, защото се играе в тази невероятна зала", заяви пловдивчанинът.

Кузманов неизменнно се включва в надпреварата в зала "Арена Армеец", но в предишните три сезона той отпадаше в първия кръг след поражения с 3:6, 6:2, 3:6 от Ричардас Беранкис (Литва), с 4:6, 3:6 от холандеца Робин Хаасе, и през миналата година от Жоао Соуса (Португалия) с 6:7, 1:6.

Пловдивчанинът се готви усилено за турнира през този сезон и се надява на добро представяне.
Той чака и мачовете на България за Купа "Дейвис" в началото на април.

"За мен е чест и задължение да участвам. Това е мой дълг, така са ме възпитали майка ми и баща ми. България е номер 1 за мен. Винаги се съобразявам с участието си в Купа "Дейвис". Ако всичко е наред, се надявам да стана играчът с най-много победи за България в турнира", каза още Кузманов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна