Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завръщането на "Игра на тронове" донесе рекорден рейтинг на телевизия HBO

гигантски трон пред "Център Рокфелер" преди премиерата на осми сезон на "Игра на тронове"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекордните 17,4 милиона американци са изгледали в неделната вече началото на края на сериала "Игра на тронове" по телевизия HBO, показват резултати от проучване на агенция Nielsen, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Шоуто, което влезе тази седмица в осмия си и последен сезон, е най-популярното в историята на HBO, надминавайки по гледаемост мафиотската драма “Семейство Сопрано”.

Бройката вероятно ще нарасне значително с оглед на гледането на първия епизод от осмия сезон през цифровите видеорекордери и по заявка, както и посредством онлайн платформите на HBO. Последният седми сезон на "Игра на тронове" беше гледан средно от 38,2 милиона зрители посредством всичките възможни платформи.

Данните на агенция Nielsen за 17,4 милиона зрители на началния епизод от края на сагата включват видеостриминга през платформите HBO Go и HBO Now. Според резултатите гледанията през платформата HBO Now е скочила с 97% в сравнение с премиерата на седмия сезон на мега сериала.

Въпреки силната гледаемост, акциите на AT&T Inc., която притежава HBO, приключиха търговията в понеделник с понижение от 0,56%. Компанията-собственик на HBO планира да заснеме поредица от предистории  на "Игра на тронове".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!