Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Периодичното пречистване на организма засилва имунитета и превенцията

2
Снимка: DetoxiFive

Д-р Димитър Пашкулев e известен специалист по природна медицина, с богата практика и интердисциплинарни интереси, автор е на повече от 30 книги.

По думите му стресът, замърсяванията и съвременният начин на живот натоварват човешния организъм и се отразяват неблагоприятно върху здравето.

„Човек трябва да регулира начина си на живот, да е по-близо до природата“, съветва д-р Пашкулев. „От друга страна е добре през 2-3 месеца (а ако има нужда и по-често) да се правят активни пречиствания със сокове, билки, минерали, за които се знае, че подпомагат тези всъщност сложни процеси. В храненето например е добре да се наблегне на леки, но витаминозни продукти, богати на пречистващи съставки“.

„Ако говорим за едновременно въздействие на различни органи и системи, могат да се използват редица билкови и минерални продукти като „Детоксифайв“. При него имаме едновременно пречистване на черния дроб и червата  – главно чрез билката андрографис, на бъбреците и кръвта – чрез билката леспедеза, концентрираният екстракт от мащерка съдейства за пречистване на белите дробове, а известният репей  въздейства благотворно на кожата. Органичният селен в препарата действа на клетъчно ниво – за кръвта, за лимфата, предпазва от токсичния ефект на тежките метали и укрепва имунитета“.

- Колко време трябва да се прилага „Детоксифайв“, за да се получи добър резултат?

- Ако е за профилактика, за пречистване, добре би било да се прилага един месец. Може през няколко месеца да се повтаря. Има и случаи, при които е възможно по-продължително прилагане. Ако става въпрос за лечение – това следва да става под спациализиран контрол. При някои лекарства е по-добре да се изчака, за да не се повлияе и намали тяхната сила при детоксикирането. Но например след спиране на приема на антибиотици, е особено препоръчително да се взима „Детоксифайв“ – месец и повече.

А има и медикаменти, за които е доказано, че могат да се приемат едновременно.

- Има ли най-подходящ момент да се предприеме такова пречистване?

- По принцип, след детството и юношеството менаболизмът започва да се забавя и затова и организмът по-трудно се освобождава от натрупани токсини и остатъчни вещества.

Така се кумулират вредности от околната среда. Затова от средната възраст нататък е особено важно целенасочено пречистване на организма. През пролетта, когато се правят постите, също е особено подходящо – след неприродосъобразния живот, който е воден през изминалите месеци. Всъщност във всяко едно време такива методи са само от полза за човека.

Да обобщим: за хората, които са здрави, пречистването на органите и системите с „Детоксифайв“ и билките, които са в състава му, е добро решение за превенцията, а за останалите – в периоди на възстановяване или при заболявания - със специализиран контрол.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна