Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Бургас влиза в училищата с превантивна кампания срещу дрогата

Историята на момчета от комуната "Рето - Надежда" - на 26 юни от 10 до 11 часа по програма "Хоризонт" и БНР Бургас в предаване на живо

Ученици от СОУ „Константин Преславски“ - Бургас ще се срещнат с момчета от комуната за зависими на сдружение "Рето - Надежда" и служители на Областната дирекция на МВР Бургас. Срещата е организирана от БНР Бургас, като част от кампанията на обществената медия срещу разпространението и употребата на дрога "Избери живота". Тя ще се състои на 20 юни от 13 часа и в нея ще участват 25 ученици от горните класове на гимназията.

Това е първата от поредица срещи, за които ще разкажем ефирно в седмичната ни рубрика посветена на проблема.  

А на 26 юни от 10 до 11 часа по програма "Хоризонт" и БНР Бургас в предаване на живо, ще разкажем историята на момчета от комуната "Рето - Надежда", които са се преборили със зависимостта си към наркотиците.

Целта на кампанията на Българското национално радио под надслов „Избери живота“, е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се проведе обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества. Да се проследи пътят на дрогата и да бъдат показани опасностите, които крие употребата ѝ. БНР ще популяризира положителните примери на хора, които са се освободили от тази зависимост.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна