Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Джокович с трисетова победа на старта на Уимбълдън

Новак Джокович наниза 12 аса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер едно в тениса Новак Джокович започна с убедителна победа защитата на титлата си от турнира от Големия шлем Уимбълдън.

На централния корт на „Ол Инглънд клъб“ в Лондон сърбинът се наложи над Филип Колшрайбер от Германия с 6:3, 7:5, 6:3 в двучасов двубой и записа 15-а поредна победа в първия кръг на състезанието на трева.

Германецът започна мача с пробив, което мобилизира Ноле, който спечели следващите четири гейма. При 5:3 Джокович сервираше за сета и го затвори при първата възможност след топка в аут на съперника.

И в слеващата част Колшрайбер отново направи ранен брейк за 2:0 и отново сърбинът го върна тутакси. Развръзката беше в 11-ия гейм, когато водачът в схемата направи брейк за 6:5 и след това взе сета с лекота.

Джокович наруши сценария и направи първия пробив за 4:3, което беше посрещнато с аплодисменти от треньорите му Мариян Вайда и Горан Иванишевич. При 5:3 32-годишният белградчанин достигна до втори брейк, с който затвори мача.

Сърбинът завърши двубоя с 36 печеливши удари, от които 12 бяха директни точки от начален удар, и 16 непредизвикани грешки. За Колшрайбер съотношението беше 22-39.

Съперник на Джокович във втория кръг в сряда ще бъде американецът Денис Кудла.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна