Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул вкара 6 гола на съграждани

Клайн отбелязва първия гол за Ливърпул в контролата.
Снимка: Liverpool FC

Отборът на Ливърпул започна с разгромен успех подготовката си за новия сезон, след като не остави шансове на съгражданите си от третодивизионния Транмиър, надигравайки го с 6:0. Мениджърът на европейските шампиони Юрген Клоп очаквано бе дал шанс на голяма част от по-младите в състава и те му се отблагодариха с изразителен успех.

Резултатът бе открит още в 6-ата минута от Натаниъл Клайн. В края на първата част Риън Брустър вкара на два пъти, с което предреши и крайния изход от проверката. През второто полувреме европейският клубен шампион реализира нови три попадения.

Първо, Къртис Джоунс покачи на 4:0, а малко след това подписалият наскоро нов дългосрочен договор с клуба Дивок Ориги вкара пети гол. Друг от младите в отбора – Пол Глацел, оформи крайното 6:0 в 67-та минута. Така Клоп и компания потеглиха убедително в предсезонната си подготовка, като в неделя предстои последна проверка - срещу Брадфорд, преди тимът да изиграе мачове с Борусия (Дортмунд), Севиля, Спортинг (Лисабон), Наполи и Лион.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна