Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две българки на финалите на световното по петобой в София

Светла Згурова влезе във финалите с четвърти резултат.
Снимка: БФМП

Две българки влязоха във финалите на световното първенство по модерен петобой в София.

Още първия ден на турнира се оказа успешен за България, защото Светла Згурова и Виктория Стойнова преодоляха квалификацията в конкуренцията на 69 момичета до 17-годишна възраст. Европейската шампионка Згурова влезе с четвърти резултат, а Стойнова с 33-ти. За медалите в София ще се борят 36 състезателки. 

Димана Стефанова и Евгения Стоянова отпаднаха в квалификационната фаза. Самият финал ще бъде в събота, 20 юли от 10:00 сутринта с дисциплината плуване. Около 16:00 се очаква да започне последната надпревара от програмата на тази възраст, а именно комбинираната дисциплина - бягане и стрелба.

Шансовете на Светла Згурова за отличие от шампионата са повече от сериозни и всички се надяват тя да успее и да донесе медал за България от световното първенство. 

Днес са квалификациите при момчетата до 17-годишна възраст, като преди бягането и стрелбата Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов имат шансовете за влизане сред първите 36 състезатели. 

Успоредно с първенството до 17 години се провежда и световното до 19-годишна възраст. Борислав Костадинов и Камен Делев завършиха на 22-ро място в щафетата, а днес Евгения Стоянова и Михаела Зонова са определени от старши треньора Владимир Кузманов да ни представят в щафетата при дамите. 

В двете първенства участват общо 326 състезатели от 40 държави. Шампионатът се провежда на закрития басейн "Диана" и на територията на Национална спортна академия (многофунционална зала и терена срещу арката). Входът за зрители е безплатен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени